Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

En kulinarisk resa genom Europa - vegetarisk zucchinilasagne

Marie

Lifestyle med ett leende – när Marie inte brainstormar idéer för nytt innehåll umgås hon gärna med vänner över ett glas vin, ett parti kort eller en bra serie. Efter sina studier i ekonomi började hon ägna sig åt varumärkesbyggande och skötseln av nätbutiker för att få utlopp för sin kreativitet. Vackra prydnadssaker och praktiska inredningstips gör henne alltid på gott humör.

Visst, varje årstid har sin egen charm - men nu i januari, efter flera månaders mörker och kyla, kan man ibland längta efter sommar och sol. Att resa bort är inte speciellt fattigmånadsvänligt, så istället vill vi dela med oss av ett italienskt recept med härligt somrig zucchini som ger lite semestervibes hemma. Vårt team hos Relaxdays består av människor från olika länder. Vi strävar efter mångfald i vårt företag, bland annat för att spegla mångfalden hos våra kunder som bor i många olika länder i Europa. Vi vill fira denna kulturella rikedom tillsammans med er, våra läsare och kunder. Därför har vi bett våra kollegor att dela med sig av sina allra bästa recept. Vi tillagar och presenterar dessa för er på vår blogg då och då, så passa på och kika in emellanåt så att du inte missar något. Den här gången reser vi till Italien med vår kollega Melinda.
Eftersom det att äta mer växtbaserat har blivit ett populärt nyårslöfte, passar det extra fint att receptet är helt vegetariskt. Medan zucchinin tar smaklökarna med på en resa till Medelhavet, ger osten den där härliga mysfaktorn - som en varm, ostig kram inifrån. Helt enkelt en perfekt maträtt för den här tiden på året. Om du gillar smaken av kött, lägg gärna till lite vegansk mortadella. Testa nu!
zucchini lasagne zutaten
Zucchini Lasagne

Gör så här

Ingredienser:
  • 500 g zucchini
  • lasagneplattor
  • matlagningsgrädde eller béchamelsås
  • 250 g mozzarella
  • 125 g parmesan
  • margarin
  • eventuellt vegansk mortadella
  • lite olivolja
  • Riv zucchinin fint och blanda den med salt, peppar och olivolja
  • Smörj formen med lite margarin och lägg i ett första lager matlagningsgrädde eller béchamelsås
  • Lägg i lasagneplattorna och ringla över lite olivolja
  • Varva lager av zucchini, (vegansk mortadella), mozzarella, parmesan och matlagningsgrädde / sås i denna ordning
  • Upprepa steg 3 och 4 upp till formens kant
  • Täck det översta lagret med parmesan och mozzarella och klicka på lite margarin på toppen för att göra lasagnen extra krispig
  • Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter vid 200 °C (varmluft)

Få fler smarta tips

Spana in vår blogg. Här väntar fler praktiska tips och intressanta artiklar på dig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu och spara 60 Skr*

*Rabatten ska lösas in via kupongkoden i varukorgen. Kupongkoden, som skickas via bekräftelsen på nyhetsbrevet, kan inte användas för beställningar som redan har gjorts och kan inte kombineras med andra kuponger. Kupongkoden gäller för ett minsta ordervärde på 600 kr.