Fågelhus

Ge fåglar ett hem i din trädgård

Med Relaxdays fågelholkar kan du ge fåglar ett nytt hem i din trädgård och hjälpa dem att ruva sina små ungar. Utforska vårt stora sortiment av olika designer och modeller och hitta den passande fågelholken för din trädgård eller balkong nu.

Sida
  1. Fågelmatare fönster
    Så lågt som
Sida

Varför behöver man egentligen skaffa holkar?

På grund av till exempel bebyggelse och avverkning tar vi människor alltmer av de vilda djurens livsutrymme, speciellt i städerna. Även fåglar har det allt svårare att hitta naturliga ställen att bygga bo och kläcka ägg. Med Relaxdays‘ fågelholkar kan du ge något tillbaka till fåglarna. Holkarna erbjuder vilda fåglar ett hem: här hittar de små, fjäderklädda vännerna en plats för att föda upp nästa generation. Den bästa tiden att sätta upp holkarna är på hösten. Annars är månaderna innan mars också lämpliga. I mitten av mars börjar sedan fåglarnas häckningsperiod. Vid denna tidsperiod borde fåglarna redan har hittat en lämplig plats såsom till exempel en fågelholk.

Hitta den perfekta fågelholken hos Relaxdays

Olika fågelarter har olika behov. Fågelholkens kvalité bör alltid vara viktigare än dens utseende. Fåglarna själva intresserar sig nämligen ytterst lite för hur deras nya hem ser ut. Med det sagt kan du naturligtvis ändå hitta en holk som passar till din trädgård. Därför hittar du diverse modeller och varianter av fågelholkar hos Relaxdays. En viktig aspekt att tänka på är holkens material. Undvik i varje fall holkar i plast eftersom dessa är hala och andas inte. Holkar i trä är däremot ideala eftersom de består av naturliga material. En annan viktig aspekt är ingångshålets storlek: ett hål med en diameter på ca tre centimeter är bäst lämpat för våra inhemska sångfåglarna.

Holkar i olika storlekar och former

Klicka dig genom Relaxdays’ stora sortiment av olika holkar för fåglar nu. Dessutom erbjuder vi fler produkter även för andra vilda djur såsom igelkottar eller ekorrar. Ge djuren ett skyddat hem med Relaxdays. Handla nu!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10 % rabatt