Holkar & matare

 1. -17 %
  UVP 351,90 kr 291,90 kr
 2. Så lågt som
 3. -17 %
  UVP 351,90 kr 291,90 kr
 4. -33 %
  UVP 351,90 kr 233,90 kr
 5. -30 %
  UVP 468,90 kr 326,90 kr
 6. Endast 1 kvar
 7. Så lågt som
 8. -17 %
  UVP 351,90 kr 291,90 kr
 9. -33 %
  UVP 351,90 kr 233,90 kr
 10. -33 %
  UVP 351,90 kr 233,90 kr
 11. -17 %
  UVP 351,90 kr 291,90 kr
 12. -33 %
  UVP 351,90 kr 233,90 kr
 13. 291,90 kr
Sida

Bon för olika vilda djurarter – varför är de så bra och viktiga?

Små bon för insekter och andra djur är fantastiska för att de hjälper djuren genom den hårda vintern och är ett gynnsamt ly för häckning. Relaxdays erbjuder dig bon för en mångfald av vilda djur. På grund av människornas bebyggelse i bostadsområden finns det allt mindre naturligt livsutrymme för igelkottar, bin med flera vilket är ett skäl till varför flera arter är redan hotade. Med holkar eller igelkottsbon kan du göra en värdefull insats för att skydda och bevara arterna.
Goda gärningar belönas, så att även du profiterar när du sätter upp holkar. När till exempel fladdermöss flyttar in i ditt fladdermusholk skyddar de din tomt från mygg och andra flygande insekter eftersom de gillar att äta dem. Dessutom är fladdermössens spillning utmärkt gödsel för ditt grönsaksland. Även insektshotell har en bra inverkan på din trädgård. Du gör inte bara en bra sak för miljön, utan vilda bin, fjärilar och nyckelpigor sörjer även för att dina plantor pollineras och skadedjur hållas i schack.
Upptäck våra praktiska insektshotell, matare och holkar såväl som dekorativa fågelbad hos Relaxdays nu!

>

Igelkottsbon, fladdermusholkar, insektshotell m.fl. – vad är viktigt?

Istället för att skrämma bort de tillfälliga hyresgästerna från din trädgård vill du hellre möjliggöra ett tryggt boende för dem? Då kan du läsa mer om egenskaperna av de olika bon i vårt sortiment här.
Fågelholkar är ideala för att ge övervintrande fåglar skydd mot den isande kylan och ett häckningsställe under våren. Dock kan de hänga kvar under hela året eftersom fåglar börjar ofta leta efter krypin redan om hösten. Denna årstid är även lämpligast för att rengöra holken. Du borde avlägsna nästresterna och sopa holken. Använd alltid arbetshandskar när du gör detta för att skydda dig mot parasiter som kan bo i holken. Dessutom hittar du ytterst gulliga fågelholkar som dekoration hos oss.
Ett igelkottsbo är inte bara ett idealt vinterdomicil för igelkottar men även för andra smådjur som söker skydd. Det är enkelt att sätta upp i trädgården och det är bra om du kan fylla det med spån, halm, löv eller hö. På så sätt blir det lite mysigare för igelkotten under den kalla årstiden.
Fladdermusholkar används av fladdermöss både om sommaren och om vintern som skyddande krypin. Det är bäst att sätta upp dem på minst 4,50m höjd vid din husvägg eller i ett träd. På så sätt har fladdermössen ett tryggt hem utom räckhåll för rovdjur.
Insektshotell är inte bara ytterst dekorativa och en härlig möjlighet för hela familjen att åskåda insekter men erbjuder även livsutrymme där de kan föröka sig i fred. Insektsboendena är uppdelade i flera sektioner och kammare med trånga skarvar som är helt och hållet i de små, flygande insekternas smak. Dessa gillar att övervintra i de små rör av bambu, träbitar eller hål.
Hitta den rätta holken för din trädgård nu och gör skillnad både för de vilda djuren och för dig själv!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu och spara 60 Skr*

*Rabatten ska lösas in via kupongkoden i varukorgen. Kupongkoden, som skickas via bekräftelsen på nyhetsbrevet, kan inte användas för beställningar som redan har gjorts och kan inte kombineras med andra kuponger. Kupongkoden gäller för ett minsta ordervärde på 600 kr.