Världens godaste karamelliserade popcorn
Larissa
Trender och texter – Larissa njuter av livet i staden med sociala kvällar, men uppskattar även fina dagar på landet. När det gäller moderiktiga outfits eller smakfull inredning är hon rätt person att vända sig till. Som utbildad journalist är hon mycket förtjust i att skriva, och hon väljer gärna projekt där hon får utlopp för sin kreativitet.
Ingenstans smakar popcorn bättre än på bio. Men inte heller under filmkvällen hemma vill man gå miste om detta läckra tilltugg. Därför har vi ett enkelt recept på magiskt goda popcorn som du kan tillaga själv. Med vår popcornskål blir det ännu smidigare att poppa popcorn. Det finns ingen risk att popcornen bränns eller att oljan fattar eld, och du kan till och med ta bort oljan helt om du vill.
Det här behöver du:
- popcornkärnor
- smör
- salt
- honung
- farinsocker
- bakplåt
- popcornskål
Gör så här:
- Fyll popcornskålen med 1/2–1 dl popcorn. Sätt på locket, ställ skålen i mikrovågsugnen och mikra i 2–3 minuter. När det poppande ljudet försvinner är popcornen klara.
- Sprid ut de färdiga popcornen på bakplåten. Sortera bort de majskorn som inte har poppats.
- Förbered sedan karamellsåsen genom att koka upp honung, socker och en nypa salt. Rör om blandningen och låt den koka i ca 6 minuter tills sockret har lösts upp helt. Koka i ytterligare 5–10 minuter tills en ljus karamellsås har bildats.
- Häll karamellsåsen över popcornen. Låt svalna på plåten – klart! Nu kan du njuta av de goda popcornen.
På jakt efter mer inspiration?
Spana in fler intressanta bloggartiklar och ta reda på mer om våra favoritprodukter nu.