Köksredskap för pizza

Köksredskap för pizza

Våra 5 bästa tips och tricks för hemlagad pizza

Marie

Lifestyle med ett leende – när Marie inte brainstormar idéer för nytt innehåll umgås hon gärna med vänner över ett glas vin, ett parti kort eller en bra serie. Efter sina studier i ekonomi började hon ägna sig åt varumärkesbyggande och skötseln av nätbutiker för att få utlopp för sin kreativitet. Vackra prydnadssaker och praktiska inredningstips gör henne alltid på gott humör.

Filmkvällen, födelsedagsfesten eller myskvällen med din favoritmänniska – det finns få tillfällen som inte blir ännu bättre med en rykande färsk pizza. Hämtpizza och fryspizza må vara smidiga alternativ och oftast nog ganska så goda, men hemlagad pizza - det är verkligen toppklass.
Vi vet vad du tänker: all förberedning och tid som går åt för att tillaga och kavla ut den klibbiga degen, göra såsen, välja ut toppings – bara för att ångra sig direkt när man sedan står framför en sorglig skiva som snarare påminner om Dalís mjuka klockor än den underbara godbiten man hoppades på. Men misströsta inte! Låt oss presentera 5 tips och tricks som hjälper dig att lyckas med pizzan varje gång.
Pizza
Pizza

5 tips och tricks för den perfekta pizzan

  1. Jäst: ett tips är att inte blanda jäst och salt direkt. Saltet drar ut vätskan ur de små jästcellerna vilket gör det svårare för dem att jäsa degen. Jästen mår inte heller bra när den löses upp i för varmt vatten. Vill du vara på den säkra sidan tar du helt enkelt kallt vatten.
  2. Den perfekta jäsningen: jästen trivs bäst i temperaturer mellan 25 och 30 °C. Har du lite extra tid rekommenderar vi att du testar dubbeljäsning. Detta innebär att du låter degen jäsa i en timme, sedan knådar du degen igen och låter den jäsa i ytterligare en timme. Så får du en extra mjuk och smidig pizzadeg!
  3. Kavla, kavla, kavla: gillar du din pizzabotten tunn och krispig kommer du kanske att bli lite besviken på resultatet du får med en vanlig kavel. Heja dig som har tålamod att lära dig snurra degen i luften som ett riktigt proffs. Om du letar efter ett mindre tidskrävande alternativ rekommenderar vi att du använder en pizzakavel som är längre och tunnare än en vanlig kavel vilket ger ett mycket bättre resultat.
  1. Ju varmare desto bättre: visste du att den optimala temperaturen för att baka pizza ligger på mellan 300 och 320 °C? Vid så här höga temperaturer gräddas pizzan snabbt, på bara ungefär 4–6 minuter. För din vanliga ugn hemma rekommenderar vi därför en pizzasten. Den lagrar värmen och sörjer för en jämn gräddning. Så får du samma knapriga botten som hos proffsen! Var bara noga med att använda ugnshandskar så att du inte bränner dig.
  2. Ren harmoni: brukar ni kivas om vem som har fått den största biten? Då kan ni ha nytta av en pizzabräda. Här ser du direkt var du ska skära för att få perfekt jämnstora bitar.
Vi hoppas att dessa tips och tricks får dig att känna dig lite tryggare och att du har blivit sugen på att skämma bort dina vänner och familj med hemlagad pizza. Men tricksen kan såklart även användas för färdiga pizzor. Smaklig måltid!

Våra köksredskap för pizza

På jakt efter mer inspiration?

Spana in fler intressanta bloggartiklar och ta reda på mer om våra favoritprodukter nu.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu och spara 60 Skr*

*Rabatten ska lösas in via kupongkoden i varukorgen. Kupongkoden, som skickas via bekräftelsen på nyhetsbrevet, kan inte användas för beställningar som redan har gjorts och kan inte kombineras med andra kuponger. Kupongkoden gäller för ett minsta ordervärde på 600 kr.